امروزه با پیشرفت تکنولوژی و پیدایش اینترنت اکثر افراد برای انجام کار های روزانه از دستگاه های هوشمندی مانند کامپیوتر استفاده می کنند؛ زیرا از بخش ها و قطعات گوناگونی تشکیل شدهاند که قادر هستند حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره و مدیریت کنند. یکی از اصلیترین بخش ها دیسک سخت یا هارد دیسک است که نقش مهمی را در ذخیره سازی داده ها ایفا می کند، ما در این مقاله به معرفی و بیان قیمت هارد دیسک می پردازیم تا شما با آنها آشنا شده و در صورت نیاز محصولی باکیفیت اما با قیمت مناسب تهیه کنید.
هارد دیسک چیست
هارد دیسک یکی از ضروری ترین بخش های کامپیوتر یا وسایل دیجیتالی به حساب می آید که در نبود آن مشکلات متعددی برای کاربر به وجود می آید؛ زیرا حجم زیادی از داده ها مانند سیستم عامل، فایل ها و برنامه ها را بر روی حافظه جانبی دیسک سخت ذخیره می کند. در واقع می توان گفت هارد دیسک برخلاف حافظه دسترسی تصادفی (RAM)، وظیفه نگهداری و حفظ دائمی از اطلاعات را بر عهده دارد؛ به همین دلیل در اکثر کامپیوتر ها و لپتاب ها کاربرد دارد.
هارد دیسک ها از چندین صفحه آلومینیومی تشکیل شدهاند که با حرکت هر کدام از آن ها با سرعت 15000 دور در دقیقه و سر حسگر واقع در چند نانومتری می توانند اطلاعات را خوانده و بنویسند؛ همچنین توانایی آن را دارند که فضای زیادی (حداکثر تا 4 ترابایت) را ایجاد کنند.
با استفاده از این قطعه افراد دیگر نگرانی از بابت نگهداری اصلاعت شان ندارند، آن هم به این دلیل که پس از هر بار راهاندازی امکان دسترسی و استفاده از داده های درون کامپیوتر وجود دارد بدون آن که دچار آسیبی شده باشند.
انواع هارد دیسک
هارد دیسک ها به طور کلی به سه دسته SATA، SSD و NVMe تقسیم میشوند زیرا همانطور که گفته شد هارد دیسک ها اطلاعات گوناگونی را میتوانند در خود ذخیره کنند، بنابراین باید هارد دیسکی انتخاب شود که با نوع داده سازگاری داشته باشد. ما در این قسمت از مقاله به معرفی انواع هارد دیسک ها پرداخته ایم تا شما متناسب با داده ای که قصد ذخیرهسازی آن را دارید یک قیمت هارد دیسک به دست آورده و تهیه کنید.
SATA
این نوع هارد دیسک که از صفحه های چرخشی و یک سوزن متحرک تشکیل شده سرعت بالایی دارد به گونهای که می تواند با سرعت 6 گیگابایت بر ثانیه و توان تولید 600 مگابایت بر ثانیه دیسک بنویسد. این نوع هارد معمولا زمانی مورد استفاده قرار می گیرد که کاربر حجم زیادی داده را ذخیره کند؛ اما نیازی به خواندن و نوشتن ندارد و ناگفته نماند که هارد دیسک SATA را نمی توان برای لپتاپ استفاده کرد زیرا در برابر ضربه و حرکت ناگهانی آسیبپذیر است و قیمت هارد دیسک شما هدر می رود.
NVMe
گیمرها و مهندسان علاقه زیادی به این نوع از هارد دیسکها دارند؛ زیرا به اسلاتهای PCIe و PCI Express برد اصلی متصل هستند که باعث شده سرعتش به 32 گیگابایت در ثانیه با توان خروجی 3.9 گیگابایت در ثانیه برسد. سرعت بالاو ویژگیهای منحصربهفرد این نوع هارد باعث شده قیمت هارد دیسک NVMe نسبت به انواع دیگر آن بیشتر باشد.
SSD
نوع دیگری از هارد دیسک ها، SSd است که برخلاف دیگر انواع آن ها دارای قسمت متحرک نیستند و داده ها در حافظه فلش غیر فرار ذخیره میشوند؛ یعنی سوزنی برای خواندن نوشتن وجود ندارد که باعث افزایش سرعت هارد شود بنابراین سرعت بالاتری نسبت به SATA دارد. سرعت این نوع هارد حدود 120 گیگابایت تا 2 ترابایت است اما به دلیل عدم استفاده از سوزن ماندگاری بیشتری دارد.
از معروف ترین هارد دیسک ها که کاربرد زیادی نیز دارند می توان به هارد دیسک اکسترنال 4 ترابایت، هارد دیسک قرمز، هارد دیسک طلایی وسترن، هارد دیسک قرمز پرو وسترن دیجیتال، هارد دیسک مای پسپورت، هارد دیسک اسکای هاک و هارد دیسک اشاره کرد.
قیمت هارد دیسک
همان طور که گفته شد هارد دیسکها انواع گوناگونی دارند به همین دلیل قیمت یکسانی را نمی توان برای آنها بیان کرد، اما برای اطلاع از قیمت ها و خرید هارد دیسکی باکیفیت و مقرون به صرفه می توان به سایت گنجیتو مراجعه کرد و به صورت لحظهای از قیمت هارد دیسک آگاه شد.
در آخر باید گفت شما ابتدا باید نوع داده ای که میخواهید ذخیره کنید را شناسایی کرده؛ سپس هارد دیسک مورد نظر خود را با قیمت مناسبی تهیه کنید.