تفاوت رم های کامپیوتر در چیست؟ همه شما می دانید که رم در کامپیوتر مخصوص ذخیره سازی اطلاعات مهم می باشد. در واقع اگر کامپیوتر رم نداشته باشد، تقریبا نمی توان استفاده مفیدی از آن کرد اما چیزی که مطرح است، تفاوت رم های کامپیوتر می باشد و شما باید بدانید که چه رم هایی در چه شرایطی کاربرد دارند که در این مقاله راجع به این موضوع بیشتر صحبت خواهیم کرد و اطلاعات مفیدی را در اختیارتان قرار خواهیم داد.
بیشتر بخوانید : هارد دیسک طلایی وسترن دیجیتال
انواع رم های کامپیوتر
اگر بخواهیم در مورد تفاوت رم های کامپیوتر توضیح دهیم؛ باید انواع این رم ها را بشناسیم. به طور کل دو نوع رم اصلی در کامپیوتر وجود دارد که شامل موارد زیر است:
رم استاتیک یا SRAM در تفاوت رم های کامپیوتر
این رم ها متشکل از مدار هایی هستند که می توانند اطلاعات را حفظ کنند؛ البته اطلاعات ذخیره شده در آنها فقط تا زمانی حفظ می شود که جریان برق وجود داشته باشد؛ یعنی این حافظه نیاز به تغذیه ثابت از برق دارد.
از حافظه های SRAM همچنین برای ساخت حافظه کش هم استفاده می کنند که به آن حافظه فرار هم گفته می شود و شاید خیلی از شما این اصطلاح را شنیده باشید.
رم دینامیک یا DRAM
این رم اطلاعات را در مدت زمان کوتاه یعنی حدود میلی ثانیه حتی زمانی که به منبع تغذیه وصل باشد هم از دست می دهد. قیمت این رم ها ارزان تر است؛ اما همانطور که متوجه شدید، عملکرد آنها نسبت به برنامه های استاتیک خیلی ضعیف تر می باشد.
تفاوت رم کامپیوتر با رم دسکتاپ
اگر بخواهیم به صورت کلی در مورد تفاوت رم های کامپیوتر توضیح دهیم، باید بگوییم که این رم ها عملکرد یکسانی از خودشان نشان می دهند؛ اما تفاوت آنها در نحوه کارکردشان است. اکثر رم هایی که داخل کامپیوتر استفاده می شود، تکنولوژی DRAM دارد که در مورد دسکتاپ اینگونه نیست؛ در نتیجه رم کامپیوتر شاید سرعت بالاتر و قیمت بیشتری داشته باشد.
بیشتر بخوانید : هارد دیسک اینترنال بنفش ظرفیت 1 ترابایت
این مهمترین تفاوتی است که بین رم کامپیوتر و رم دسکتاپ وجود دارد که شاید از نظر شما خیلی تفاوت معمولی و جزئی و راحت قابل چشم پوشی به نظر برسد و همین باعث می شود که شما نتوانید این دو رم را کنار یکدیگر استفاده کنید.
شباهت های رم کامپیوتر و رم دسکتاپ
حال که در مورد تفاوت رم های کامپیوتر با یکدیگر صحبت کردیم، بهتر است نگاهی به شباهت اینها هم داشته باشیم.
معمولا نسخه های قدیمی از رم کامپیوتر با مدل های قدیمی رم دسکتاپ سازگاری دارند و در بعضی از موارد میتوان آن ها را جای دیگری استفاده کرد.
از طرفی شباهت هایی که بین آنها وجود دارد، این است که تعداد پین های رم باید با اسلات روی مادربرد سازگاری داشته باشد که یک نوع شباهت محسوب می شود؛ یعنی بعد از اینکه شما رم کامپیوتر را وارد رم دستگاه می کنید، سرعت و نرخ انتقال ثابت باقی می ماند و این نشان می دهد که این دو مورد از لحاظ سرعت انتقال اطلاعات با یکدیگر یکسان هستند.
درست است که رم های کامپیوتر با یکدیگر شباهت هایی دارند اما نکتهای که باید در نظر بگیرید، این است که این رم ها از لحاظ تمام مشخصات و ویژگی ها باید با یکدیگر مطابقت کامل داشته باشند؛ یعنی اگر داخل کامپیوتر از رم DDR3 استفاده می کنید، داخل دسکتاپ هم دقیقاً همین رم را به کار ببرید.
بیشتر بخوانید : هارد دیسک طلایی اینترنال ظرفیت 10 ترابایت WD102KRYZ با گارانتی اصلی
یکی دیگر از شباهت های بین این دو مورد این است که نمی توان بیش از ظرفیت مادر برد، آنها را گسترش داد. البته باز هم باید اشاره کنیم که تفاوت رم های کامپیوتر زیاد است؛ اما به هر حال دو عدد رم که ویژگی های مشابه داشته باشند، می توانند به جای یکدیگر در کامپیوتر یا دسکتاپ استفاده شوند.
کلام آخر
سایت گنجیتو یکی از معتبرترین سایت هایی است که از داخل آن می توانید تفاوت رم های کامپیوتر را ببینید و با انواع رم ها آشنا شوید. مهم تر از همه این که بفهمید کدام رم با توجه به شرایطی که دارید، برای شما مناسب تر است و بهترین را انتخاب کنید و از طرفی خیالتان هم راحت هست؛ تمام رم هایی که از این سایت خریداری می کنید، رم های سالم و اورجینالی هستند که در طولانی مدت هیچ اختلالی برای لپ تاپ یا کامپیوتر شما ایجاد نخواهند کرد.
منبع : /www.makeuseof.com